С обвинения към опозиция и някои политически партньори започна декларацията си за началото на новия пленарен сезон шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той обвини останалите партии в политически егоизъм, водещ до открит политически цинизъм.

По думите му, през последните седмици виждаме как сериозни политически формации и в дясното, и в лявото демонстрират неспособност да намерят обща формула за своите политически интереси.

ДПС поиска предсрочни избори след президентския вот

ДПС поиска предсрочни избори след президентския вот

Бежанската криза, и Брекзита, изместили вътрешните проблеми в страната

Според Цветанов всичко това е гарнирано с висока доза нелоялност, непоследователност и дори отказ от здрав разум.

Той обвини и десните, и левите лидери в политическоо лицемерие, като прогнозира, че това нямало как да не отблъсква и обезсърчава българския избирател.

Реформаторите бесни, Радан Кънев изчел своя декларация, а не тази на Блока

Реформаторите бесни, Радан Кънев изчел своя декларация, а не тази на Блока

Няма нужда да си правим номерца кой да излезе на трибуната

В същото време Цветанов похвали премиера и партиен лидер Борисов, както и партия ГЕРБ.

Сълзотворен газ срещу мигрантите по границата – новата идея на патриотите

Сълзотворен газ срещу мигрантите по границата – новата идея на патриотите

В гетата законите на държавата били заменени със законите на джунглата

"На фона на тревожната международна обстановка, нямаме право да подценяваме реалните заплахи, нито пък е редно да ги хиперболизираме. Неслучайно ГЕРБ и Бойко Борисов се ползвали с най-високо обществено доверие, когато става въпрос за национална сигурност", изтъкна дясната ръка на Борисов в парията.

И Сидеров похвали премиера за активността по бежанския проблем

И Сидеров похвали премиера за активността по бежанския проблем

Лидерът на "Атака" притеснен от евентуален военен конфликт в Европа

Цветанов отново обвини политическите опоненти на ГЕРБ, че както опозиционни, така и партньорски партии се надпреварват да правят политически актив единствено като критикуват управленските политики на ГЕРБ. Много неприятна е истината, че у нас правенето на политика е подменено от критикуване на опонента, констатира парламентарният шеф на герберите.

Повече пари за МО и МВР поискаха от БДЦ-Народен съюз
Обновена

Повече пари за МО и МВР поискаха от БДЦ-Народен съюз

Политиците да следват интереса на България, зове Румен Йончев

В тоя ред на мисли – предвид идващите президентски избори, Цветанов поиска опозицията и партньорите на ГЕРБ да проявят разум и да не дават път на нездравословни предизборни емоции.

БСП обеща тежка пленарна сесия за ГЕРБ

БСП обеща тежка пленарна сесия за ГЕРБ

Българските граници не са защитени, убедена Корнелия Нинова

Иначе ексвътрешният министър очерта 7 ключови тема, върху които ГЕРБ ще акцентират през новия политичесдки сезон.

АБВ ще продължи да е опозиция, обещаха с декларация в НС

АБВ ще продължи да е опозиция, обещаха с декларация в НС

Настояват президентът да свика КСНС по кризата с нелегалните мигранти

1. ГЕРБ ще приема закони и законови поправки, които да гарантират оптимална сигурност на границите на страната ни, което е основен приоритет за този парламентарен сезон. Тук той увери, че ГЕРБ ще даде своя принос за укрепване на сигурността на границите на страната, търсейки международна помощ и оптимизиране на вътрешния ресурс.
Той отново укори другите партии, които с политическо разединение и дори едноличните политически изяви в разрез с българския национален интерес силно стряскали евроатлантическите ни партньори и поставят под въпрос единодействието ни, когато става дума за национална сигурност.

С искане на министерска оставка и подаръци започна сесията си парламентът

С искане на министерска оставка и подаръци започна сесията си парламентът

Велизар Енчев поиска Борисов да освободи военния министър

2. ГЕРБ, заявявам, няма никакво намерение да прекратява законодателната си активност по отношение на съдебната реформа. Ние сме гарантът за тази реформа, защото единствени имаме ресурса и волята да направим необходимите промени, които да гарантират върховенството на закона, увери Цветанов.

3. През тази сесия предстои да приемем Закона за държавния бюджет, както и бюджетите на Здравната каса и общественото осигурияване.

4. Добрите резултати в сферата на публичните финанси ще ни дадат възможност да развием и своите идеи в социалната политика. Благодарение на новото ръководство в Министерството на труда и социалната политика, което даде свеж импулс в работата на ведомството, ще работим върху целенасочени политики за подобряване на професионалния капацитет на населението в Северозападна България, Родопите, Странджа и останалите икономически изостанали райони в страната, посочи още шефът на ПГ на ГЕРБ.

5. В центъра на законодателните усилия на ПГ на ГЕРБ щели да бъдат и необходимите мерки, които трябва да се приемат във връзка с предстоящото Председателство на България на Съвета на ЕС.

6. Енергийната диверсификация, укрепването на капацитета на въоръжените сили на държавата, както и задълбочаването на международното сътрудничество в сферата на сигурността са стъпки в посока към стабилност и засилване на националния суверенитет, които продължаваме да вървим.

7. Темата за предстоящите президентски избори не може да бъде подмината. Иска ми се за бъдещият президента на България  да се мисли отсега не като за политическо лице на победила в изборната надпревара партия, а като за перспективен и добър държавник.

Иначе новият парламентарен сезон започна със 166 депутати (от 240 по списък), които се регистрираха в пленарната зала. Председателят на НС Цецка Цачева приветства депутатите след лятната почивка и пожела активен, но спокоен политически сезон, който да се увенчае с качествени законодателни актове.