"Няма абсолютно никакви знаци, които прави Снежана Дукова", заяви Цветан Цветанов пред БТВ. 

"От тогава излезе някаква снимка май на Жельо Бойчев. Представяте ли си, че те могат да си партнират по този начин?", пита Цветанов. Той е категоричен, че при гласуването Дукова сигнализира неизправност с устройството.

"Ако сте пред устройство, което не работи, за квестора този знак означава, че трябва да ви регистрира вота", допълни Цветанов.

Административните съдии подкрепиха избора на шефа си

Административните съдии подкрепиха избора на шефа си

За пръв път председател на ВАС се е избирал при съдийското самоуправление

"Всеки един от кандидатите трябва да покрие минимума от критериите. Този избор имаше обществен фокус" каза Цветанов относно изборът на парламентарната квота на ВСС. Зам.-председателят на ГЕРБ изтъкна, че изборът се е случил по нови правила. По негово мнение са успели да оправдаят общественото очакване.

Цветанов обяви и, че този избор напълно е бил съобразен с препоръките на Венецианската комисия. "Висшия съдебен съвет е избран с квалифицирано мнозинство", коментира Цветанов и пита защо не се говори, че Брендо е осъден в Италия, а от 20 г. не може да бъде осъден в България.

Защитавайки парламентарната квота, Цветан Цветанов обясни, че от квотата на ГЕРБ, има впечатляващи магистрати. Той спомена имената на Вероника Имова и прокурор Чапкънова, която е работила по-най-тежкото дело в страната - за терористичния акт в Сарафово.

Каракачанов опровергава Симеонов: Коалицията не скърца

Каракачанов опровергава Симеонов: Коалицията не скърца

Разминаване между съпартийците

Относно отношенията в коалицията, Цветанов обясни, че няма проблеми, които да не бъдат преодолявани и всеки един има своето мнение. "Днес ще имаме среща на така наречения политически съвет с Обединените патриоти", каза той и предположи, че именно на тази среща ще успеят да изгладят недоразуменията.

Цветанов отново изтъкна, че Валери Симеонов е прям човек, но обясни, че от ГЕРБ предпочитат да решават проблемите "в семейството".

На въпрос за купуването на изтребители Цветанов отговори: "Визира се винаги тази анкетна комисия, която се прави за самолетите. Всяко демократично общество трябва да работи така".

Северна Корея засилва отбраната по източното крайбрежие

Северна Корея засилва отбраната по източното крайбрежие

Според разузнаването КНДР не е предприела незабавни действия

Коментарът му над конфликта между САЩ и Северна Корея беше, че всяка държава се тревожи за това. "България се придържа към това да не се използват ядрени мощности. Да не се търси военна конфронтация - тя е вредна навсякъде по света", обясни Цветан Цветанов