Напълно очаквано Бойко Борисов беше преизбран за лидер на ГЕРБ. „За" гласуваха всичките 1101 делегати. „Против" и „въздържал" нямаше.

Това стана на третия час от началото на конгреса на ГЕРБ, течащ в зала 3 на НДК.

По-интересно за медии и наблюдатели обаче бе изборът на зам. председатели. Припомняме, в момента позицията е само една, заемана от Цветан Цветанов.

При закрити врата лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предложи трима свои заместници.

На първо място той предложи досегашния заместник Цветан Цветанов. Втори в списъка със заместниците е предложен кметът на София Йорданка Фандъкова, а третият поискан зам. шеф на партията е Димитър Николов, който в момента е кмет на Бургас.

Отново единодушно с 1101 гласа „за" и нито един „против" или „въздържал се", делегатите избраха тримата зам.-шефове на ГЕРБ, а именно Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

Герберите си избраха състав на изпълнителната комисия на партията.
Припомняме, вчера в Ямбол Борисов заяви, че тази комисия ще взима всички партийни решения.

 

Неин председател е лидерът Борисов, а за членове са посочени тримата заместник-шефове на ГЕРБ -  Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, както и депутатите Цецка Цачева, Томислав Дончев, Красимир Велчев, Менда Стоянова, Пламен Нунев, както и Румяна Бъчварова и кметът на Стара Загора Живко Тодоров.