Десетки привърженици на ВМРО излязоха на протест пред НДК и пред ЦИК в знак на несъгласие с незаконните методи на бившите управляващи да печелят наново гласове.

Часове, след като прокуратурата обяви откриването на 350 хил. незаконни бюлетини в печатница край София, демонстрантите развяха български трибагреници и огласиха столичния булевард „Витоша" с възгласите:
„Цветанов-печатар", „Борисов -печатар", „Цветанов на съд" и „Мафия", като с това обраха любопитните погледи на столичани.

„Оставете кафетата за утре, защото днес се напечатаха 350 000 бюлетини, с които ГЕРБ ще откраднат свободата ви утре", викаше през мегафон зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.
Той призоваваше софиянци утре да излязат да гласуват, независимо за кого, стига само да дадат своя вот по свое усмотрение, а не защото някой им го е заплатил.

Джамбазки не се поколеба бурно да изрази несъгласието си със случващите се безпрецедентни фалшификации в страната и назова бившия министър-председател „боклук".

Агитката на ВМРО не можа да избяга от привичните си възгласи, въпреки днешния ден на размисъл, и по столичните улици отекнаха виковете: „Българино, събуди се" и „За България - свобода или смърт".

Демонстрантите от двата лъча се събраха пред Министерския съвет и публично заявиха категоричното си несъгласие с „мафиотските методи за контрол на държавата и народа". Впечатление прави засилената охрана както на МС, така и на сградата на президентството.

Бурното недоволство срещу фалшифицираните бюлетини от Костинброд обхваща все повече политически и граждански формации, заявили участие в изборите. Към недоволните привърженици на ВМРО се присъединиха и представители на Движение „Модерна България", както и на партиите „Другата България" и „Горда България".

Слави Бинев побърза да вземе думата и се обърна към присъстващите полицаи, като ги призова вместо да охраняват протеста, да отидат и веднага да арестуват Цветан Цветанов.

Насъбралите се демонстранти, въпреки различната си партийна принадлежност, единодушно се обединиха около извода, че ЦИК трябва да напусне състава си, а ГЕРБ да бъдат изхвърлени от изборните листи и съществуването им като партия да бъде заличено.

По време на протеста гражданите разбраха, че в момента Цветанов дава пресконференция, на която обяснява, че напечатаните бюлетини са инсинуация на политически сили, които се съюзяват срещу ГЕРБ.

Тази новина разбуни още повече договете на множеството и хората дружно започнаха да скандират: „Цветанов в затвора!". Недоволните поискаха президентът и служебният премиер веднага да се явят при тях и да обяснят какви действия ще предприемат срещу „Тази невиждана мафия".

Около 20 часа протестиращи от Стара Загора блокираха за повече от час детелината на магистрала "Тракия" край града, пише "24 Часа". Най-напред около 35 души затвориха платното към София, по-късно към тях се присъединиха към 15 протестиращи от Казанлък и групата блокира магистралата в двете посоки. От полицията спряха движението на автомобилите, за да не стане пътен инцидент и охраняваха протеста, без да се намесват.

Малко сме, защото трябваше да се организираме много бързо, провокирани сме от последните събития в Костинброд, обясниха протестиращите, ядрото от които бяха и на протестите срещу монополите преди два месеца. Те издигнаха български знамена и лозунги "ГЕРБ откраднаха изборите" и "ГЕРБ = мафия" и пееха песента на Стефан Стамболов "Не щеме ний богатства..." в съвременен вариант: "Не щеме ний богатства, не щеме ний пари, а само честни избори" или пък "Не щеме ний богатства, не щеме ний пари, а Цветанов в затвора да лежи".

Малко след 21 часа протестиращите се оттеглиха и движението по магистрала "Тракия" се нормализира и в двете посоки.