С висока избирателна активност трябва да противодействаме на всяка възможна манипулация, която биха подготвили нашите опоненти на изборите. Това заяви на предизборен митинг в Долни Дъбник Цветан Цветанов, заместник-председател на ГЕРБ и председател на предизборния щаб на партията.

Той посочи, че двата избора, които предстоят, са много тежки. Важно е всеки да упражни правото си на глас по съвест - това е демокрацията, допълни Цветанов. Той подкрепи кандидатурите на Росен Плевнелиев и Маргарита Попова за президент и вицепрезидент и заяви, че те имат визия за развитието на страната и защита на националните приоритети. Те ще търсят консенсуса, ще бъдат против конфронтацията, защото хората се умориха от омразата, допълни Цветанов.

Росен Плевнелиев извини за отсъствието на митинга Маргарита Попова, която днес присъства на изписването от родилно отделение на третото й внуче - София. Кандидатът за президент каза, че през последните две години са правили нов вид политика.

По думите му тази година България има 12 на сто повече туристи, държавните помощи в земеделието се увеличават и догодина ще достигнат 1,3 милиарда лева. Президентът трябва да задава дългосрочно посоката, за да надграждаме вече изграденото, допълни Плевнелиев. Председателят на парламента Цецка Цачева каза, че според нея президентът е този, който трябва да умее да обединява нацията и това качество притежава кандидатът на ГЕРБ.

Тя изрази убеденост в двете победи на ГЕРБ - на президентските избори и на местните в Долни Дъбник, където е издигнат за кандидат-кмет Димитър Маринов. Програмата на предизборните срещи на ГЕРБ продължава днес в редица селища на областта, в промишлени предприятия в Плевен, а довечера от 18.00 ч. ще се състои предизборен митинг-концерт на площад "Възраждане" в областния център.