Последователността не е присъща черта на президента Радев, а единственото нещо, в което все пак можем да кажем, че е бил последователен - е да защитава интересите на една фирма.
Това коментира пред журналисти в Пловдив председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов без да разясни конкретика.

"Когато през 2016 г. българите избраха Румен Радев, който нямаше политическо минало, за президент, те очакваха от него да търси широк политически диалог, да работи успешно с всички институции и да бъде обединител. Той обаче направи точно обратното", каза Цветанов.

ГЕРБ: Радев и БСП ни връщат 10 г. назад

ГЕРБ: Радев и БСП ни връщат 10 г. назад

В отговор на критиките за избора на нов изтребител

Запитан дали очаква президентът Радев да направи своя партия, Цветанов каза, че първо е необходимо да се предложи алтернатива. "За мен не е алтернатива да разделяш нацията и да всяваш омраза", заяви зам.-председателят на ГЕРБ отново без да конкретизира твърдението си.

Румен Радев призова институциите да се обединят зад превозвачите

Румен Радев призова институциите да се обединят зад превозвачите

Пакетът "Макрон" дискриминира българския бизнес, смята президентът

"Европейските избори ще покажат какво ще бъде бъдещето на Европа в следващите 5 години. Важно е да провокираме сред хората повече еврооптимизъм. 12 години след приемането ни в Съюза, европейската солидарност вече е достигнала до всеки дом", изтъкна Цветанов.

Той обясни, че за да покаже какво е донесла на България европейската солидарност, ГЕРБ организира граждански диалог "Европа в нашия дом".

Вторият в ГЕРБ подчерта, че европейските избори ще бъдат много тежки. Според него всяко едно подценяване на опонентите, може да донесе в крайна сметка разочарование.

"Оценката за кметовете на ГЕРБ хората ще дадат още на европейските избори", каза Цветанов. Според него партията му смята всички свои кметове за успешни.

Евроизборите ще ни покажат какъв резултат можем да очакваме на местните избори, а един успех би мотивирал още повече членовете на партията, заяви Цветанов по време на среща с актива на ГЕРБ-Пловдив област.

На срещата присъстваха и народните представители от ГЕРБ-Пловдив област, областният координатор Георги Мараджиев, общинските ръководители, кметовете на общини, общинските съветници и кметове на кметства.

"В момента ГЕРБ управлява 130 общини, в които живеят 5 милиона души. Ако си свършим добре работата, можем да спечелим поне още 30 общини на местните избори", уточни председателят на парламентарната група.