Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов защити най-доверения си човек в МВР - шефът на ГЕДБОП Станимир Флоров, срещу когото започна прокурорско разследване за подкуп.

Това за мен е несериозно. Доколкото знам, излизат някакви информации за минал период от време - 99-та и 2001-ва, които е нормално да излизат в предизборна кампания.
Но мисля, че към момента, когато са правени тези проверки, се е установило, че няма абсолютно никакви нарушения или нещо, което да отговаря на истината по това, което са работили
", коментира Цветанов, цитиран от bTV.

Станимир Флоров е човекът, който създаде с авторитета си една работеща структура на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност" и е всепризнат от всичките евроатлантически партньори и, разбира се, от всичките си колеги, с които е работил досега, коментира още Цветанов.

Станимир Флоров има изключителни успехи в борбата с наркотрафика, каза във Видин Цветан Цветанов.

Пред 1997 г. именно Станимир Флоров е в основата на операция „Опицвет", каза Цветанов. През миналата година са заловени 19 тона хашиш в страната и 3 тона кокаин в Испания, в трафика, на които е бил замесен екипажът на български кораб. Станимир Флоров е работил и по повдигането на обвинение на Евелин Банев-Брендо, допълни Цветанов.

Според него няма да се стигне до повдигане на обвинение срещу Станимир Флоров, защото това, което излиза в публичното пространство и това, което се потвърждава, е, че отговаря на информацията от 1999 г. - 2002 г.

Всички знаят, че там е приключило всичко, без да има нито дисциплинарно нарушение, нито пък да бъде дисциплинарно уволнен.", заяви Цветанов.

Когато се работи срещу тежката организирана престъпност, се създават много врагове, посочи още Цветанов.
Нека да видим какво е направил Станимир Флоров за държавата си, посочва още Цветанов.