Екоминистърът Ивелина Василева опроверга новината, която излезе по-рано в медиите, че партиите от управлявашата коалиция са одобрили строителството на втори лифт в Банско.

По думите й, към момента, няма внесено инвестиционно предложение. Василева обясни, че на заседанието на Съвета за развитие съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов е предложил да се разисква темата, свързана с изменението на концесионния договор за ски зоната в района на Банско.

Предвиждат военни да охраняват границите при кризи

Предвиждат военни да охраняват границите при кризи

В МС подготвят промяна на ЗОВС

"Това беше тема, разисквана още миналата година", припомни Василева преди началото на церемонията "Инвеститор на годината".

Изработен бил анализ на договора с концесионера и са били констатирани неясноти и неточности в него, които дават основания за разнопосочни тълкувания и спорове.

По думите на Василева в договора имало ред други неща, които са заложени в първоначалните текстове на договора, които изискват изясняване и привеждане в съответствие с текущото законодателство. Реално договорът е сключен през 2001 г. и е необходимо да се приведат в съответствие с настоящото законодателство, свързано с концесиите.

Това била темата, която е разисквана на провелия се по-рано през деня Съвет за развитие. "Беше решено да се изложат становищата на всички парламентарни групи относно това, дали да се пристъпи към взимане на решение за изменение на концесионния договор, или не", коментира министърът на околната среда.

От Реформаторския блок обаче поискали малко повече време за взимане на решение за изменение на концесионния договор с цел изчистване на текстовете.