БСП и ГЕРБ няма как да направят устойчиво правителство. В това е уверен кандидатът за депутат от 23 МИР София Александър Ненков.

Пред News.bg той обясни, че основните приоритети и мисленето на двете партии за начина на развитие на държавата са диаметрално противоположни.

"Едните казват, ние идваме и започваме да даваме пари веднага. Другите казват - не. Ние трябва да ги изработим и чак тогава ще можем да ги отпуснем за пенсии и заплати. Отдавам това твърдение на опорна точка, която не е реалистична. Начинът на мислене на тези две формации е диаметрално противоположен. Ние винаги сме били по-скоро насочени към това да обясним на хората, че държавата не е някаква химерна крава, която дава", заяви Александър Ненков.

Според него дори самите симпатизанти на тези двете формации няма да възприемат една такава коалиция, а за да може тя да се сформира, трябва да има одобрение в самото общество. Все пак Александър Ненков запазва идеята за евентуална широка коалиция "при изключителни събития в бъдеще".

Той изрази и съжаление, че тезите за коалиция ГЕРБ - БСП се лансират преди всичко от бившите партньори на правителството Борисов 2, десните формации, с които съвместно вече са постигнали не малко.

Повече за амбициите на ГЕРБ за предстоящите предсрочни избори - в интервюто на Десислава Антова с Александър Ненков.