Директорът на РИОСВ-Бургас Детелина Иванова е освободена от длъжност. С тази новина започна брифинга си, и съответно отчета си за първия месец на поста, служебният министър на околната среда и водите Асен Личев.

Директорът на отдел "ЕО и ОВОС" не може да я намери 40 дни, за да я уволни, изчезнала е... "Днес направих едно добро дело за България", категоричен бе служебният министър. 

Личев оповести мотивите си за уволнението на директора на РИОСВ-Бургас: отменила е забраната за каквото и да било строителството на дюните на къмпинг "Смокиня" и къмпинг "Веселие".

До "Алепу" служебният екоминистърът все още не е стигнал. Неговото мнение като гражданин е, че подпорната стена трябва да бъде разрушена. "Заварих тука не министерство, а която и друга дума да кажа, няма да бъде адекватна", подчерта Личев.

Директорката на Оперативна програма "Околна среда" (ОПОС) не можем да я намерим вече месец, "тя изчезна", каза още Личев.

Жители на Монтана виждат корупция и ОПГ в РИОСВ, МОСВ и МЕ и търсят помощ

Жители на Монтана виждат корупция и ОПГ в РИОСВ, МОСВ и МЕ и търсят помощ

Местните хора са категорични, че не желаят да се унищожава природата

В началото на пресконференция министър Личев се похвали с три успеха, но каза, че има и няколко прецедента.

Личев отчете като голям успех приетата преди три дни Националната програма за управление на отпадъците. Вторият голям успех е, че е възстановен Националния съвет по биологично разнообразие. Третият голям успех е състоянието на язовирите - те са в по-добро състояние.

Проверяват защо багер изсипва тонове водорасли на бургаски плаж

Проверяват защо багер изсипва тонове водорасли на бургаски плаж

Жителите на кв. "Сарафово" се оплакват от силна миризма

"И аз да се похваля като Емил Димитров-Ревизоро и Бойко Борисов. Това не е само благодарение на нас, но и благодарение на Господ. Днес няма никакви лимити и всички, които искат вода, я ползват", каза Личев.

Прецедентите, които заварил министърът са - 11 директори на Регионални инспекторати по околна среда и води (РИОСВ) и басейнови дирекции назначени без конкурс за тяхната длъжност.

Зинка Стойкова временно оглави РИОСВ-Бургас
Обновена

Зинка Стойкова временно оглави РИОСВ-Бургас

Спрягаше се името на Таня Манолова, дала разрешение за строежа на "Алепу"

Асен Личев се вцепенил и от констатациите на Световната банка за плановете за управление на рисковото наводнение и плановете за управление на речните басейни. Застрашени сме от нова наказателна процедура на ЕК.

"Предварителният доклад, който са го внесли и са очаквали ефект от клиента, седял над една година на бюрото на заместник-министъра Атанаска Николова. В самото споразумение има една клауза, че разработчикът Световна банка като представи доклад, който е бил встъпителен, трябва веднага клиентът да реагира и да го насочи какво да прави в следващите етапи", поясни Личев.

Големите язовири са пълни над 90% от капацитета си

Големите язовири са пълни над 90% от капацитета си

Разполагаме с оптимални водни ресурси за сезона...