В БСП няма лидерски казус. "Няма лидерски казус в партията, голяма част и структурите стоят зад Корнелия Нинова", обясни в студиото на БиТиВи зам.-председателят на ПГ на БСП Атанас Зафиров.

Той коментира и подкрепа за президента Румен Радев: "В стремежа си да следваме точна процедура в партията, се допусна известна грешка. Утре ще бъде коригирана в парламента по отношение на подкрепата на двойката Йотова-Радев. "Огромна част от БСП подкрепя президентската двойка", потвърди Зафиров.

БСП не би подкрепила партийна субсидия от 1 лв.

БСП не би подкрепила партийна субсидия от 1 лв.

За нас подкрепа означава отстраняване на Борисов от власт, обясни Христо Проданов

По темата за субсидията от 1 лев на глас той заяви: "един такъв подход би тласнал партиите в непредсказуема посока, няма да е ясно как ще се съществува, но може да се обсъди разумно намаляване на субсидията на партиите".

За промените в Изборния кодекс, Зафиров обясни, че БСП е за създаване на предпоставки за честни избори, за видеонаблюдение, за активна регистрация и изчистване на списъците от мъртви души. Склонни са на разговори за промяна към мажоритарната система, но не и изцяло, стана ясно от думите му.

Изборът на Ива Митева за председател на парламента е ход на партиите в парламента да се разсъждава мандатно, а не държавнически заради икономическата криза, в която се намира страната. Според Зафиров това е "един изпълнен ангажимент на партиите, които се обявиха за промяна, което включва и БСП в това число".

Ива Митева бе избрана за председател на НС, ГЕРБ - сами в парламента
Обновена

Ива Митева бе избрана за председател на НС, ГЕРБ - сами в парламента

Преди това ГЕРБ и "Изправи се! Мутри вън!" премериха шпаги с процедури

"Изборът на председател на НС е много силен знак за разграждане на модела Борисов, а убедителното мнозинство показва, че трябва да се продължи по този начин", обясни още Атанас Зафиров.

И той обаче отрече, да са водени официални разговори с партията на Слави Трифонов за тази подкрепа.

Вчера БСП показа държавническо и мъдро поведение, допълни депутатът.

БСП няма да прави голяма коалиция

БСП няма да прави голяма коалиция

Нинова увери: За БСП е лесно – бяхме последователни и стабилни в политиката