След заседание на политическия съвет на съюз Нова левица лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че са необходими спешни консултации за приемане на Закона за политическите партии и от Коалиция “За България” ще започнат тези разговори следващата седмица.

Станишев подчерта, че ще предложат да бъде приет нов текст в НК за налагане на сериозни санкции при купуване на гласове по време на парламентарните избори.

“Ние не можем да не бъдем загрижени и от едно обстоятелство, което ясно пролича през последните седмици. В две съседни на нас страни Украйна и Румъния бяха поставени под въпрос изборните резултати в резултат и на нарушения, и на неизяснени текстове от закона и ние се притесняваме от това, че при запазване на досегашната практика от това правителство в организация на изборите, могат да бъдат поставени под въпрос парламентарните избори в нашата страна – като легитимност, като обществено признание и като международно признание”, подчерта Станишев.

От политически съюз Нова левица заявиха, че до средата на февруари трябва да бъдат приети всички промени, свързани с провеждането на парламентарните избори.

Сергей Станишев съобщи, че ще обсъдят много внимателно и възможността да бъдат поканени и международни наблюдатели по време на изборите догодина, предаде БНР.