Няма единодушно мнение за консолидацията на Реформаторския блок, е обобщението на Кънев в края на проведеното Национално събрание на ДСБ. Според него ДСБ трябва да проведе семинари - част от тях самостоятелно, а друга част съвместно с колегите си от останалите формации в блока.

Кънев изрази категорична позиция, че в сегашния си вид, без по-нататъшна степен на консолидация РБ няма да успее да се яви в цялост на изборите в повечето общини. Единици биха били общините, в които всички партии от блока ще са способни да стигнат до съгласие за общ кандидат и листа, смята той. По тази причина по-високата степен на консолидацията ще залегне в резолюцията за следващото Национално събрание на ДСБ.

Националното събрание на ДСБ оценява представянето на РБ на европейските и парламентарните избори като успех. След днешния конгрес Кънев призова националното ръководство на ДСБ и Националния изборен щаб на партията да проведат подготовка за успешно явяване на местни избори през 2015 г. в рамките на Реформаторския блок.

В същото време, в резолюцията, приета от форума, се заявява, че ДСБ изразява тревогата си от лошото организационно състояние на РБ на национално и местно ниво и призовава съюзните партии да осъществят бърза подготовка за организационна консолидация на десницата, като вземат предвид и актуализират вече приетите решения на ръководството на Реформаторския блок.

Катя Панева, Марта Георгиева и Деян Василев са новите членове от състава на Националното ръководство на ДСБ. Радан Кънев представи номинациите на новопостъпилите ДСБ-ари, които ще попълнят местата на напусналите за последната година и половина Албена Палпурина, Димитър Бъчваров, а от днес официално и Иван Иванов.

Панева е общински съветник от Димитровград, Георгиева - дългогодишен представител на ДСБ, район „Средец" в София. Деян Василев няма политически опит, но е натрупал практика в бизнеса.

ДСБ сформира и Национален изборен щаб с председател Петър Москов. Лидерът на Демократи за силна България предложи състав на Националния изборен щаб, който бе приет от мнозинството делегати на конгреса на партията.

Изпълнителен мениджър на щаба ще бъде новопостъпилият в ръководството на ДСБ Деян Василев. Избрани бяха и седем зам.-председатели: по организационната дейност Емил Мачиков, по стратегии и анализи Борис Гюров, по електронни комуникации Петко Карамочев, по финансовата дейност Марио Милушев, за Северна България - Любомир Роев, за Южна България - Димитър Сяров и за София - Вили Лилков. За пиара и комуникациите ще отговаря Адриана Велева. Окончателният състав на изборния щаб ще бъде одобрен от Националното ръководство на ДСБ.