През следващата седмица в програмата на парламента ще влезе Законът за политическите партии, съобщи в Русе зам.-председателят на НДСВ Даниел Вълчев, цитиран от БНР.

Според него в този закон ще се въведе по-голям ред при регистрацията на партиите и в тяхната политическа и финансова дейност.
Даниел Вълчев заяви, че Националното движение няма да прави предизборни коалиции, а ще се яви самостоятелно на изборите.

НДСВ е може би единствената политическа сериозна политическа партия в момента, която не се нуждае от предизборни коалиции за разлика примерно от колегите от БСП и донякъде от ДПС, които прибягват до такива с цел допълнителна легитимация, за разлика от колегите от СДС и всички производни, които също са склонни да прибягват поради необходимостта да преодолеят избирателната бариера. Ние не се нуждаем от такава легитимация в нито една от двете посоки, категоричен беше Вълчев.

Разбира се, че право на Политическия съвет и на управителни тела на НДСВ да вземат решение за това, аз не бих могъл да взема такова решение, но засега поне нагласата ни е така, допълни той.