Лидерът на НФСБ Валери Симеонов и на ДСБ Радан Кънев се срещнаха в стаята на групата на Патриотичния фронт в парламента.

Няма новина. Г-н Кънев беше при нас, пак ще бъде и ние ще бъдем при него", посочи Симеонов. На въпрос колко време ще продължат поредните разговори в търсене на консенсус, лидерът на НФСБ каза: „Съжалявам, бързият влак се движи по разписание и той закъснява. Не виждам защо трябва да се водим от това, че вие желаете да получите веднага новина".

По думите му избирателите очаквали партиите, които са вкарали в парламента, да изпълняват програмите си. България трябвало да тръгне нагоре чрез стабилизация на политическото пространство.

„Снощи имахме заседание, взето е решение, какво повече да ви кажа? Има решение да не се дава информация за решението. Важно е какво ще реши коалицията", загадъчно подчерта Валери Симеонов. Очаква се окончателното решение да се вземе от политическият съвет на ВМРО и НФСБ, кога обаче ще е въпросното заседание остава тайна за медиите.

Нищо тайно не се върши, но аз пък не виждам защо трябва да говоря пред 150 камери, защо трябва непрекъснато да ме спирате и да ми пречите да отида някъде", продължи Симеонов с коментарите за срещата с Радан Кънев.

Все пак каза, че ако не се намери решение на въпроса за двете назначения на хора, „представители на протурска партия", нещата отивали към прекъсване на подкрепата.

Попитан дали е възможно да се вземе решение без оставки, Симеонов каза: „Има някаква такава възможност, но около това се въртят нещата, тъй като въпрос е на политическо поражение някой да отстъпи, защото става въпрос за нарушаване на нашата програма, което няма да допуснем, а от страна на управляващите става въпрос за явна капитулация, разбираме ги и тях".

Границата на търпимост на Патриотичния фронт е тънка. Това заяви в кулоарите на НС и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, но пък прехвърли отговорността за търпимостта между партиите в управлението на министър-председателя : „Борисов да каже къде е границата на търпимост".

Каракачанов настоя мнозинството, което подкрепя този кабинет, да си говори, а не да си говори през медиите. От коментара му стана ясно още, че имало някаква идея за решение, но не каза в каква посока е то.

Патриотът бе категоричен, че границата на търпимост на ПФ е тънка.
Съпредседателят на ПФ Валери Симеонов освободи партньора си от медийното внимание с шега, с която подкани лидера на ВМРО да влезе в стаята на ПФ:
„Каракачанов, влизай, Барак Обама се обади по телефона".