Бунт в парламента. Червените станаха от местата си и скандираха "Оставка" и освиркаха председателя на парламента Ива Митева, защото не подложи на второ гласуване индексацията на пенсиите.

Червените искаха това да мине на второ четене още днес.

От ДПС обаче възроптаха и обясниха, че имат предложения между двете четения. Затова се наложи да бъде дадена почивка. Паузата се проточи и след новия старт на заседанието страстите се нажежиха. Заради безредиците Ива Митева прекрати заседанието.

Преди това от БСП направиха трибунка, на която обвиниха останалите партии. "Има такъв народ", ДПС, ДБ, ГЕРБ опропастили възможността за окончателна индексация на пенсиите. Маските паднаха, изтъкна Корнелия Нинова и призова: "Не вярвайте на думи, гледайте делата." Лицемерието надделя, посочи още лидерът на БСП.

Със 127 "за", 1 "въздържал се" депутатите приеха на първо четене преизчисляване на всички пенсии.

Преизчисляване на пенсиите или помен без пита

Преизчисляване на пенсиите или помен без пита

ГЕРБ: Без актуализация на бюджета няма как да се случи това

За нас от БСП най-големият проблем в България са бедността и неравенствата, посочи Корнелия Нинова. Най-основната ни цел е да правим политики, с които да намаляваме бедността и неравенствата. Неравенствата обаче се увеличавали, по думите й. Пари за всичко има и е важно кой политик и коя партия какви приоритети си поставя, според нея.

В Сребърния фонд има пари, които са само за пенсии, аргументира се лидерът на БСП. Какво прави ГЕРБ със Сребърния фонд, попита тя. По думите й, който иска намира начин, който не иска - намира причина. Ние искаме последователно, неотстъпчиво преизчисляване на пенсиите, заяви още Корнелия Нинова.

Нинова подгрява във фейсбук сложен парламентарен ден

Нинова подгрява във фейсбук сложен парламентарен ден

Истинските проблеми според БСП са преизчисляване на пенсиите и "Спутник V"