Вместо да разгради Сараите, Борисов стана част от тях и това е най-голямата му грешка. Това заяви пред БНР лидерът на ДОСТ Лютви Местан.

По негови думи зависимостта между ГЕРБ и ДПС е ноторен факт и заради нея напоследък се забелязвала ускорена ерозия в доверието на премиера.

Местан обърна внимание на процента публичен ресурс, който е изразходен по линия на обществените поръчки, минал през фирми на Сараите.

Според него за 10 години управление Борисов е предоставил възможност на фирми на ДПС да оперират със стотици милиони левове публичен ресурс.

"Отровното трио": ДПС лиши Борисов от последното му алиби да остане на власт

"Отровното трио": ДПС лиши Борисов от последното му алиби да остане на власт

2 септември била чудесна дата самотният диктатор да се оттегли

"Друг политически жест от премиера Борисов - след основаването на ДОСТ и по време на втория му мандат той разпределяше обществен излишък. На няколко пъти предостави на ДПС-общините сериозни суми от порядъка на 17 млн. лева веднъж, друг път - 20 млн. лева. Не казвам, че това е незаконно. В Кърджали има седем общини, шест от които тогава се управляваха от кметове от ДПС, а Джебел се управляваше от кмет на ДОСТ. От седемте общини Борисов пренебрегна единствено Джебел. Това е груб дебелашки и несправедлив политически жест от страна на Борисов към Сараите", заяви Местан.

Той бе категоричен, че Сараите се оказват незаобиколим фактор заради монопола върху цял етнос, предоставен на Доган още при зародиша на ДПС. Местан изтъкна, че първият радикален опит за разбиването на този монопол е бил направен именно от ДОСТ. Борисов обаче по негови думи имал панически страх от етнически конфликт и така оправдавал политическите си жестове към Доган.

Всичко в ДПС се ръководи от бащицата Доган, отсече Местан и допълни, че кои ще се наредят до него не е най-важният въпрос.

Лидерът на ДОСТ обясни, че в бизнес крилото на ДПС, където с най-силно влияние е Делян Пеевски, има и други играчи. По негови думи става въпрос за тези, които са монополизирали всички обществени поръчки в област Кърджали.

ДПС няма да позволи да бъде смокинов лист за Борисов

ДПС няма да позволи да бъде смокинов лист за Борисов

Хамид Хамид все още не е видял на хартия оставките