Ръководството на ВМРО е решило единодушно да приеме предложението на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) за създаване на патриотичен фронт, който щял да работи за защита на българските национални интереси.

ВМРО са решили също да прекратят участието си в коалицията с „България без цензура", Земеделски народен съюз и движение „Гергьовден". ВМРО разчитали на запазване на коректни отношения с тях.

Ръководството на ВМРО призовава всички честни българи за обединение на идващите избори, за да бъдел прекратен престъпният грабеж, довел България на прага на национална катастрофа и за да бъдела извадена антиконституционната партия ДПС от властта.

ВМРО-БНД отчита историческата възможност за създаване на обединен патриотичен фронт с НФСБ и други патриотични партии и организации. Отдавнашна теза на ВМРО е, че патриотичните формации в България трябва да се обединят.

Това патриотично обединение би се превърнало в незаобиколим обществено-политически фактор в България.

Припомняме, намерението за този ход на "воеводите" беше обявено още вчера. Според хората на Каракачанов това бил най-добрият начин за запазване на политическата и идейна идентичност на ВМРО.

От своя страна Николай Бареков още вчера обяви съюза между ВМРО и НФСБ за "коалиция на смъртта", а днес попита риторично лидера на войводите Каракачанов дали е избрал тандема Борисов - Доган.