"Ние никога не сме спирали подготовката си за изборите". Toва заяви депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов за News.bg по повод 127 години от създаването на патриотичната партия.

ВМРО е в кондиция, разполага със структури по страната и с хора, които водят битките по време на изборите. Войводите нямат притеснение от гледна точка на подготовката за следващите парламентарни избори догодина.

Ангелов се надява след края на мандата на настоящите парламент и правителство, ВМРО да може да се изправи пред хората и да каже какво е свършило.

ВМРО никога не са били в комфортна среда, а винаги са били атакувани от политически партии и неправителствени организации. Ние винаги сме били атакувани от чуждите държави и чуждите служби, но ВМРО винаги оцелява, увери Юлиан Ангелов.

Ние сме свикнали, а от всяко едно нападение ВМРО излиза все по-силно и по-силно, даде да се разбере депутатът, който даде пример с Европейските избори, когато атаките срещу партията били огромни. ВМРО показа на всички, че когато партията бива атакувана и нападана - става по-силна.

ВМРО е най-българската организация в страната, която има за цел да обедини българите от Мизия, Тракия и Македония да живеят в свободна България. Този идеал е частично постигнат, но не изцяло и затова ВМРО продължава своята борба както в миналото, така и днес, категоричен бе Ангелов.

Днес ВМРО защитава правата на всички българи по света, отстоява българските национални интереси - това е тяхната задача и мисия. Проблемите, свързани с българщината в България и другите държави все още не са решени, посочи Юлиан Ангелов. ВМРО постигна успех да не допусне в България да бъдат признати национални малцинства, включително и македонското.

"Ако ВМРО не беше възстановено след 90-та година, виждаме какви хора през годините управляват страната, които не ги интересуват националните интереси и българщината", изтъкна депутатът.

ВМРО се противопоставя по всички опити за това България да бъде разделена, разделена на различни малцинства и българските традиции и обичаи да бъдат разрушени. Войводите се надяват един ден българите по света да живеят свободно, да бъдат горди българи и да пазят българщината.

Основните приоритети пред ВМРО занапред остават точни и ясни - защита на българския национален интерес, модернизацията на българската армия, повече средства за младите български семейства и хората от третата възраст, повече средства за образование.