Каракачанов Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов определи управлението на НДСВ и ДПС като “коалиционно споразумение за разграбване на държавата”. По подобие на завършилата наскоро военна операция в Ирак Каракачанов нарече управлението на НДСВ и ДПС “смях и ужас”.

Той добави, че неговата партия подкрепя морално вота на недоверие към премиера, поискан от СДС.

БНР съобщи, че според Каракачанов сделката за БТК е повече от показателна за споразумение с Доган. По думите му в Парламента не трябва да се създава възможност една етническа партия да бъде балансьор.

Според представители на “Моторола” българският кабинет предпочита сделки с гръцки и турски фирми, защото те давали големите комисионни, заяви лидерът на ВМРО.

По думите му цената на БТК може да бъде определена сравнително точно или чрез пакет от акции на международната фондова борса, или като цена на международен оценител. Най-малко 600 млн. евро струва българският Телеком, смятат от ВМРО, като се позовават на чужди експерти.

Призивът на Симеон Сакскобургготски десните партии да подкрепят кабинета, за да не се дава възможност БСП да дойде на власт, Каракачанов коментира като неуместен най-малкото защото допреди няколко месеца НДСВ управляваше заедно с левицата.