Ден след като депутатите в правната комисия на парламента бяха лишили военните по границата и на различни мисии от правото им да гласуват, от Министерството на отбраната съобщиха, че бойците ни ще упражнят правото си на вот.

Депутатите лишават охраната по границата ни от право да гласува

Депутатите лишават охраната по границата ни от право да гласува

ГЕРБ се страхува от военните, които няма да гласуват за тях, според Ревизоро

"Военнослужещите от военните формирования в страната, които изпълняват своите професионални задължения, ще могат да упражнят правото си на глас в изборите за президент и вицепрезидент на Република България и национален референдум на 6 ноември (неделя). Създадена е необходимата организация без да се нарушава изпълнението на войсковите задължения", уверяват от ведомството на Николай Ненчев.

Командирите на военните формирования, които изпълняват задължения по охраната на държавната граница, ще осигурят на военнослужещите условия за участие в изборите, без да се нарушава организацията по усилване на органите на МВР.

Екипажът на фрегатата "Верни", който участва в операцията на НАТО "SEA GUARDIAN 2016" в Средиземно море, ще упражни правото си на вот в разкритата секция в град Ханя на остров Крит.

"Всички военнослужещи, които изпълняват задължения в мисии и операции извън страната, ще упражнят правото си на глас", уверяват от МО, позовавайки се на решенията на Централната избирателна комисия за разкриване на секции в чужбина. Организацията, която е създадена за деня на вота, ще бъде спазена и в деня на евентуалния балотаж.