"Воля" призовава президента Румен Радев да се възползва от правото, което му дава член 98 от Конституцията и да говори от парламентарната трибуна.

"България е парламентарна република и е въпрос на уважение към институциите всякакви идеи за промяна на управлението да бъдат изложени именно в сградата на парламента. Това би спестило излишно напрежение и ще намали риска от сблъсъци. Агресията на площадите е абсолютно недопустима", заявяват в позицията си от "Воля".

По думите им е недопустимо и висшите държавници да я подстрекават, камо ли чрез това да обслужват някакви задкулисни интереси.

"Президентът трябва да е обединител, а да не се държи като партиен лидер. Даваме му шанс да се прояви именно като такъв", заяви зам.-председателят на НС и лидер на ВОЛЯ Веселин Марешки.

Румен Радев сочи изхода: Оставка на правителството и главния прокурор

Румен Радев сочи изхода: Оставка на правителството и главния прокурор

Европа няма право да гледа Български с широко затворени очи

От ВОЛЯ заявиха още, че е редно Румен Радев да присъства в пленарната зала по време на дебата по вота на недоверие към кабинета.

"Очакваме от президента да поясни каква е визията му за България след протестите. Ако няма такава, то излиза, че не е никакъв държавен глава, а обикновен подстрекател, който използва този пост, за да обслужва интересите на БСП. При това положение би трябвало да вървим и към предсрочни президентски избори", коментира още Марешки.