„България без цензура" „приюти" отцепника  от „Атака" Гален Монев.

Лидерът на „България без цензура" Николай Бареков се похвали днес пред журналисти в парламента, че още един депутат от „Атака" се е присъединил към партията му.  Ексжурналистът се похвали, че с новото попълнение Гален Монев, броят на отцепниците, присъединили се към ББЦ, вече е 6.

„Понеже имаше много спекулации относно разпада на групата на „Атака" - ясно е, че сме единствената не псевдо, а истински патриотична партия", изтъкна самодоволно Бареков.  
Лидерът на ББЦ обясни, че решението за напускането на Монев е взето отдавна. Причината това да се случи в последния работен ден на парламента е „да няма тормоз върху него", предвид факта, че върху другия напуснал „Атака" - Димитър Аврамов, е имало „издевателства".

„Исках напускането ми на „Атака" да бъде съпроводено с разпускането на парламента", заяви от своя страна и отцепникът Монев.

Монев вярва, че с ББЦ ще могат да се противопоставят на ГЕРБ и ДПС. По думите му,  партията на Бареков е този опонент, който може да ги изкара от властта.

Монев подчерта, че е искал да бъде коректен към бившите си колеги от „Атака", към които оставал с добри чувства.

Съжалявам за това, че Сидеров направи грешни ходове", подчерта Бареков, давайки за пример това, че националистът е завил към ГЕРБ, завил е и към ДПС. Понеже нямало други патриотични проекти, ББЦ се явява такъв в център-дясното пространство.

Бареков засегна и основната тема в дневния ред на НС, а именно актуализацията на бюджета на НЗОК. Според него много от парите от бюджета за здраве ще изтекат и ще отидат в нечии джобове.