Вътрешният министър Веселин Вучков не мисли за оставката на главния секретар Светлозар Лазаров.

Няма нужда да си напрягам мислите в това отношение, защото имаме страшно много друга работа, категоричен бе той в кулоарите на НС, след като на първо четене мина законът за МВР.

Припомняме, в промените е заложено връщането на старото положение, при което главсекът се назначава с указ на държавния глава.

Ако бъдат зададени формални изисквания с окончателното приемане на закона за заемане на длъжност, тогава на заседание на МС щяло да се мисли кой да бъде предложен на държавния глава за главен секретар на МВР.

Вучков коментира и предложенията за промяна в Закона за СРС-та - Там се действало „напред-назад". Принципът на финансовата обвързаност (заявителят да плаща СРС-то), по думите му, така или иначе не е успял да сработи.

Личното му мнение е, че ако няма да го има този принцип, трябва да се помисли за някакви лимити на бръмбарите.

Самият принцип трябва да влезе в сила от 1 януари 2015. Друг е въпросът дали изцяло трябва да се отмени този принцип или да не бъде заместен с нещо друго, е мнението на силовия министър.

Що се отнася до приетия на първо четене Закон за МВР той е доволен от проведения дебат. Не се прекали с политическите децибели, отчете министърът.