Когато има различия между министър и премиер, ясно е, че си тръгва министърът без да се правят скандали". Това заяви подалият оставка оставка вътрешен министър Веселин Вучков пред Нова телевизия.

„До моята оставка се стигна  по две прости причини. На първо място, до оставката се стигна заради съпротивата на премиера Бойко Борисов срещу моето намерение да инициирам промяна във висшето професионално ръководство на МВР и по-специално главния секретар Светлозар Лазаров и  наред с това инициативи за процедури за смяна на Владимир Писанчев и  Цветан Китов. На второ място, подадох оставка заради недоверието на премиера към мен през последните десетина дни по този повод." - коментира Вучков.

„Във връзка с моята инициатива за смяна на Лазаров, с премиера  не можахме да проведем  среща. Това беше най-силният израз на недоверие към мен. От миналия петък аз направих няколко опита да се чуя или да се срещна с премиера, но той не намери време да се срещне с мен до сряда сутринта, въпреки моите опити" , заяви вътрешният министър в оставка и добави: Обяснение е просто. Премиерът не желае смяна на Лазаров, а според мен това е абсолютно задължително." - поясни вътрешният министър в оставка.

Оставането на Светлозар Лазаров в МВР може да дискредитира изцяло реформата в системата, която тече много енергично. Лазаров, както и Писанчев олицетворяват един модел, срещу който ние в ГЕРБ и аз лично сме се борили много активно и то публично." - допълни той.

Никога не съм правил ченгеджийски номера, но ченгеджийски номер беше аферата „Костинброд",  ченгеджийски номер беше аферата „Орлин Алексиев", ченгеджийски номер беше проспиването на аферата КТБ." - каза още Вучков.