Лидерът на ДСБ Радан Кънев не е съгласен с мотивите на генерал Радев да хвърли оставка. Не виждам никаква непоследователност, напротив политиката на министър Ненчев е напълно последователна, обяви той пред медиите в НС.

Вярната отбранителна политика е много по-важна от шефа на ВВС, категоричен е той и допълни: „ Нито е първият, нито е последният". Смелата отбранителна политика, която безспорно се води в момента, е по-важна от съдбата на един отделен началник или офицер, убеден е реформаторът.

"Страната ни трябвало да засили отбранителната си политика в този момент", според него. Сигурността в днешния разбунен свят е приоритет, категоричен е Радан Кънев. Длъжни сме да имаме силна отбранителна армия, допълни той.

Ремонтът на МиГ-овете от Полша бил временно решение, според Кънев, който коментира другата актуална тема в авиацията. Трайното решение е България да има произведени в НАТО ВВС и ние ще стигнем до това решение разбира се в рамките на възможностите на бюджета, подчерта реформаторът.

Категорично подкрепям министър Ненчев, изтъкна Радан Кънев. Военният министър показал ниво на независимост, по думите му, както и загриженост към отбранителната способност на българската армия.

Иначе Кънев обясни, че идеите на министър Ненчев за съвместна охрана на въздушното ни пространство щели обстойно да се обсъдят в управляващите.