Като признак на непостоянство определи депутатът от БСП Страхил Ангелов решението на партийния лидер Сергей Станишев да замине в Брюксел като евродепутат.

Не мога да разбера какво би била причина да оглавя една листа и оглавявайки я, да обявя, че аз няма да влезна там, където трябва, където тази листа води. След неговото решение не сме се събирали да говорим, посочи Ангелов в сутрешното студио на бТВ.

Той коментира, че планираният за днес и в последствие отложен пленум на БСП е много важен за партията. БСП би следвало да проведе заседание на 48-ия конгрес, преди да отидем на избори, поне аз така мисля. Може би на този конгрес би следвало да има точка „Избор на нов председател", уточни Ангелов. Той призна, че БСП има спешна нужда от промяна - „тук и сега".

По повод спряганото име на Янаки Стоилов за евентуален нов лидер на БСП Ангелов е на мнение, че Стоилов не би могъл да промени значително ситуацията в партията. Какво значи Янаки Стоилов? Янаки Стоилов е част от ръководството на нашата партия от повече от 20 години. Янаки Стоилов е от участниците в кръглата маса. Това ново ли е според вас, каза Ангелов.

Запитан дали на предстоящите предсрочни парламентарни избори очаква още по-катастрофални резултати социалистът отговори, че не вижда причина резултатите да бъдат много по-различни от тези на Евроизборите.

На въпрос как се стигна до скарване между БСП и ДСП депутатът коментира: В много региони БСП е загубила инициативата, което е проблем и някак си отстрани изглеждаше, че ДПС е партията, която консумираше властта в рамките на тази една година. Той допълни, че не се чувства с нищо притиснат от партията си.

Относно ситуацията около банковата система Ангелов изрази мнение, че Кутев не е трябвало да говори по тези въпроси. В настоящия момент относно банковата и финансовата система би следвало да коментират хора, които са част от нея. Нито аз, нито господин Кутев е редно да коментираме, каза Страхил Ангелов.