Лидерът на РЗС Яне Янев засвидетелства подкрепа към премиера Бойко Борисов. В предаването „На четири очи" по Нова телевизия той даде висока оценка на министър-председателя Борисов, който според него е най-успешният човек в кабинета. Янев не пропусна да изтъкне и че вицепремиерът Дянков е добър министър.

Все пак Янев бе категоричен: Без Бойко Борисов никой нищо не може да направи.

Припомняме, малко след като беше преизбран за лидер на партията си през февруари 2011 г., след гласуван вот на доверие, Янев беше категоричен в нещо друго, а именно, че няма сила, която да го спре, за да свали правителството на Бойко Борисов.

Лидерът на РЗС разясни и някои моменти в предлаганите от партията му промени в Закона за политическите партии и в Изборния кодекс.

Янев се обяви за законодателни промени срещу „вечната Амбър" в социологията, както той се изрази, и срещу социолозите-шамани, които се договарят с групировки, за да влияят на общественото мнение. Искаме да извадим всичко наяве и да се знае кой финансира социологическите проучвания, посочи той.

РЗС иска бонуси за чиновници, които упражнят правото си на глас. Да се въведе специална книжка за гласуване и тези, които гласуват, да бъдат стимулирани, обясни той.

От партията на Янев настояват още партии да не могат да носят имена на сдружения. Припомняме, партията на Кунева, както и партия ГЕРБ стартираха като сдружения. Янев обаче отрече предложението на РЗС да касае именно тези две формации. Някой може да си кръсти партията БЧК и така да се яви на избори, аргументира се той.

Янев не спести критиките си към Меглена Кунева, която според него не е антипод на Бойко Борисов. Кунева е фалшив дубликат на Бойко Борисов, категоричен бе той.

Според него тя ще излъже българските избиратели.

Янев критикува и позицията на правосъдния министър Диана Ковачева след скандала с уволнението на съдия Мирослава Тодорова и по-точно свиканото от нея извънредно заседание на ВСС утре. Според него Ковачева е заела позиция на пиле в калчища.