До късно вечерта в неделя е заседавал Управителният съвет на РЗС. От решенията на партията на Янев, касаещия новия политически сезон, става ясно, че една от основните битки на консерваторите ще е срещу партията на Меглена Кунева.

Половината от решенията, формулирани от форума, касаят именно „България на гражданите".

Основната политическа цел на РЗС е „да предотврати възможността с мандата на Ахмед Доган, БСП и Меглена Кунева-Пръмова да сформират следващото правителство, защото това би означавало банкрут, бедност, спиране на евро фондовете, край на големите инфраструктурни проекти и тотална корупция на всички нива в държавата".

Хората на Янев определят също така „партията на Кунева-Пръмова като проект на политическата измама и опит за реабилитация на поредната комунистическа фамилия във властта".

Освен това РЗС приема за необходимо час по-скоро „да се разкрие истинското лице на обръчите и персоните около Пръмова и връзките им с БСП и ДПС".

Партията на Яне Янев декларира още, че и през новия политически сезон ще бъде конструктивна опозиция с конкретни идеи и действия насочени към финансова стабилност, антикорупционни инициативи и създаване на предпоставки за дясно-консервативно управление през мандат 2013-2017 г.