Военният министър Николай Ненчев призна, че е назначил Йордан Бакалов за шеф на служба „Военна информация". Не отговори на въпрос обаче дали Бакалов знае английски.

Бившият служебен вътрешен министър обаче имал, по мнението на военния министър, високо ниво на морал. Именно и с това си качество Бакалов го впечатлил. Днес министър Ненчев щял да го представи на службата. Без морал нищо не може да се случи, изтъкна военният министър.

По мнението му Йордан Бакалов бил много добре подготвен за тази работа, преподавал по темата и освен това бил и шеф на вътрешната парламентарна комисия.  По повод коментара на председателя на военната комисия в 43 НС Михо Михов, че с приемането на закона за службата можело да се наложи преосмисляне на назначението на Бакалов, Ненчев не е притеснен и коментира, че като се приема законът окончателно, тогава щяло да се мисли.

Толкова дълго време не мога да остава службата без ръководство, категоричен бе министърът на отбраната. По повод слуховете, че постът му в МО е разклатен, той каза: „Не се притеснявам от слухове, разпространявани от руската пропаганда".