Председателят на бюджетната парламентарна комисия Йордан Цонев се скара с медиите, които искаха да го питат за коментара му за оставката на Христо Бисеров.

На висок нервен тон преди заседанието на комисията, при първия въпрос, Цонев коментира: „Имам бюджетна комисия и отговорите ги дадох вече вчера. Не знам нищо, нямаше нужда да ме причаквате".

Скандалът продължи и в залата, където заседава комисията. Някои от медиите се оплакаха на Цонев от тона му, което още повече го нервира.
Неделята ми развалихте, скара се той на журналистите. Вече ме дразните, посочи той.

Според депутата от ДПС в прессъобщението на партията от неделя ясно е посочено, че Христо Бисеров напуска по лични причини. Лично негово право е да напусне, по думите на Йордан Цонев.

"Човек може би трябва малко да вика, за да го оставят на мира", продължи с недоволството депутатът от ДПС. „Вече ще ми диктувате дневният ред и живота, подчерта Йордан Цонев. То бива, бива , ама...", каза още той.

Междувременно премиерът Орешарски отказа да коментира решението на заместник председателя на НС Христо Бисеров да се оттегли от всички заемани постове, но заяви, че според него това няма да се отрази на баланса и подкрепата на парламента.

Председателят на Народното Събрание Михаил Миков също не пожела да коментира оттеглянето на Бисеров, като отказа да каже кога ще бъде посочен негов наследник и дали той ще бъде отново от квотата на ДПС или ще бъде човек на ГЕРБ.