Това, което се говори – за контрабанда, чужди марки, фалшиви данъчни декларации, никога във връзка с такива деяния не съм бил привикван в Националната следствена служба.

Това заяви в кулоарите на парламента Юксел Хатиб от ДПС във връзка с повдигнатите обвинения и искането за свалянето на имунитета му.

По-рано тази седмица той беше заявил, че сам съгласно промените в Конституцията ще внесе декларация, с която ще заяви, че е „за” отпадане на имунитета му и че това ще го направи в зависимост от обсъждането на въпроса в парламентарната група. Очакваше се заседанието на групата на ДСП да се проведе днес.

Тъй като то не се е състояло Хатиб предполага, че случаят му ще се разгледа в групата във вторник и тогава ще стане ясно какви мерки ще бъдат предприети.

Обвиненията според него са свързани с накисване от страна на скандалния Петри Шефик, който както поясни Хатиб, е бил собственик на захарния завод в Девня, в който хатип е работел.

„Този човек успя да избяга от България и след свалянето на моя имунитет ще се наложи аз да кореспондирам със службите и да давам обяснения за негови действия”, каза още Хатиб.

Той каза, че се радва ще има възможност да изчисти името си.