Депутатите си спретнаха сутрешен скандал по повод решението парламентарният контрол да се предава по БНТ 2. Това стана повод и за обвинения към минали действия от страна на БСП и на ГЕРБ. Лидерът на БСП Корнелия Нинова запита защо ГЕРБ не са разследвали Пловдивския панаир.

Според червените така се лишавали хората от достъп до информация. Това обаче беше само повод за бурните страсти в законодателния орган. Лидерът на БСП Корнелия Нинова атакува зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който засегнал Крум Зарков от БСП.

Седем пъти Цветан Цветанов ставал повод да съдят България в Страсбург, припомни тя от трибуната.

Заместник-председателят на ГЕРБ на свой ред я "клъвна" с червените драми около Георги Гергов. "Когато говорим за засегнати права, да припомня, че като заместник- министър на икономиката дадохте Пловдивския панаир", отговори на нападките Цветанов.

Нинова ощетила българските граждани с милиони. Трябва да излезете и да кажете как и защо взехте политическото решение, в кабинета "Станишев" и министър Овчаров , подчерта той и припомни, че Станишев а уволнил, каза Цветанов.

Това, което направи ГЕРБ срещу престъпността - даде на страната ни признание, аргументира той делата на Европейский съд за правата на човека в Страсбург срещу държавата ни за т.нар. "ювелирни акции" от МВР, когато Цветанов ръководеше вътрешното ведомство.

Нинова не се даде и попита защо като управляващи герберите не са разследвали приватизацията на панаира в Пловдив.