Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов знае защо Христо Бисеров е обект на проверка от разследващите, но обясни пред медиите в кулоарите на НС, че не може да каже.
Имам информация, но не мога да я споделя, каза той. Попитан от къде има информация, след като вече не е начело на МВР, Цветанов отговори: „Тези неща бързо се разчуват".

Стана ясно, че данните за Бисеров са класифицирана информация.

ГЕРБ няма да излъчи свой представител за заместник-председател на НС. Цветанов предположи, че ДПС ще излъчат свой представител на мястото на Христо Бисеров.

Сигналът, който е постъпил в ДАНС срещу бившия заместник-председател на НС от квотата на ДПС Христо Бисеров вероятно е свързан със „сериозни финансови преводи от една държава към друго място".
Това предположение направи бившият силов министър в кулоарите на парламента. Разполагам с тази информация от достатъчно време, за да мога да правя подобни изводи, подчерта Цветанов, но отказа за съобщи дали в ДАНС е имало разработка срещу Бисеров, докато вторият в ГЕРБ е отговарял за МВР.

Самият факт, че толкова тихо и без абсолютно никаква информация беше гласувана тази оставка, е съмнителен според преценката на екс шефа на МВР.

Цветанов припомни, че по-голямата част от парламентарната група на ГЕРБ гласува тази сутрин с „против" и „въздържал се" за освобождаването на Бисеров. Самият Цветанов е бил сред въздържалите се. По думите му при такива знакови напускания на парламента е важно да се дава отговор на обществеността какви са мотивите за отказване от такава висока политическа позиция.

Цветанов намекна, че още по времето, когато той е бил министър на вътрешните работи е имало информация срещу Христо Бисеров.
„Информация има сериозна и за да се пристъпи към подобни действия към един много влиятелен депутат от ДПС, означава, че има сериозни пороци в работата и всичко е свързано със сериозни финансови средства", лаконичен бе Цветанов.

Той обясни, че по случаят Бисеров става въпрос за финансови трансфери от една държава в друга.

Аз смятам, че в момента управляващите са тези, които трябва да говорят по тази тема, компетентните органи са тези, които трябва да говорят по тази тема и, разбира се, ПГ на ДПС е тази която трябва да даде истината на всичко това, което се случва, категоричен е той.

Въпреки всичко Цветан Цветанов е на мнение, че действията на Бисеров няма да се отразят върху ДПС и електората на партията. „ДПС е доста консолидирана. Тези процеси нямат никакво значение", категоричен е бившият вътрешен министър.

Засега депутатите от ДПС категорично запазват мълчание и отказват всякакви коментари за оставката на бившия си колега.