Знамето на Европейския съюз в Народното събрание се превърна в предмет на възмущение от страна на националистите от „Атака".

Няма закон, който да постановява, че това знаме трябва да стои в парламента и да бъде национален символ. Официалните символи на българската държава са гербът и националното знаме и като такива те трябва да присъстват в институцията Народно събрание, ядосват се хората на Волен Сидеров.

Те отричат, че „Атака" са поругали знамето на ЕС и задават въпроса защо е наречено поругаване преместването на знаме, което не се води официален символ. „Т.нар. знаме на ЕС беше преместено от Адриан Асенов, тъй като то е поставено там незаконно, т.е. Асенов изпълни закона", посочват в свое изявление от „Атака".

Припомняме, в събота, когато трябваше да проведат консултации с ГЕРБ, по време на брифинг атакистът Адриан Асенов демонстративно отдръпна знамето на ЕС от трибунката, така че Волен и хората му да не застават пред него, а само до националния флаг.

Партията смята да направи официално запитване в първия ден на структурирането на Народното събрание на какво основание в институцията Народно събрание знаме, което, според „Атака", е неидентифицирано и  нелигитимно за Европейския съюз, стои редом с българското национално знаме.