Борисов за ресора на Желева.

„Стандарт":

Бойко: Брюксел биеше крошета на Сергей

Ако според Станишев ресорът, който получихме сега в Европейската комисия, е шамар, те би трябвало да са получили крошета. Така отвърна на атаката откъм БСП премиерът Бойко Борисов. Според него кризите и бедствията, с които ще трябва да се справя Румяна Желева в Европа, са достатъчно тежка отговорност. А потребителите, да не би да е по-сериозен или с по-голям портфейл, попита риторично Генерала.
За пореден път той подчерта, че партиите, които са се провалили на изборите, трябва да признаят поражението си и да замълчат за известно време. Опозицията трябва да чуе какво говори царят, коментира вчерашното изказване на Симеон Сакскобургготски пред конгреса на НДСВ Борисов. Според него бившият вече лидер на жълтите е заявил между редовете, че новото правителство трябва да бъде оставено на спокойствие, за да изведе държавата от кризата. Симеон отправи много силни послания към политическата класа и аз си взех поука, допълни премиерът. По отношение на царските гори обаче той заяви, че кабинетът на ГЕРБ е изпълнил обещанието си към избирателите да вкара въпроса с царските имоти в съда. Той не се нае да прогнозира какво ще решат магистратите.


Избори в СДС.

„Стандарт":

Мартин загуби СДС в София

Синият лидер Мартин Димитров изгуби София. Столичните сини предпочетоха Любен Петров да управлява "Раковска" 134. Това сочат резултатите от вчерашния вот за избор на нов лидер на СДС. Бюлетина за районния кмет на "Витоша" Любен Петров пуснаха 911 от десните в София. Докато за Мартин Димитров са гласували едва 495 столичани. В същото време обаче сегашният лидер на СДС поведе в страната с близо 56% от гласовете, сочеха междинните резултати на щаба по преброяването. До 20,30 ч снощи бяха обработени 90 от общо 225-те секции из цяла България.
Вероятно няма да се стигне до балотаж, пресмятаха снощи преброители. През целия ден сините залагаха, че основните претенденти за шефския стол на "Раковски" Мартин Димитров и Любен Петров ще се изправят отново един срещу друг идната неделя.

Освободен.

„Труд":

Освободен е отвлеченият студент Румен Гунински

Румен Гунински е освободен, съобщи главният секретар на МВР Калин Георгиев.
Младежът е в добро състояние. Георгиев не пожела да каже повече подробности, като заяви: "Оставете ме да работя".
Министерството на вътрешните работи ще положи максимални усилия всички отвличания да бъдат разкрити. Вярвам в професионализма на служителите от МВР. Това каза за агенция "Фокус" министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.


Бой.

„Стандарт":

Бухалки за манекенка

Четирима мъже с бухалки пребиха като куче звездата от сериала "Хотел България" Десислава Зидарова. Мелето се разигра около 21,30 ч в събота вечерта в тузарския столичен кв. "Лозенец". 29-годишната актриса, модел и бизнес дама, тъкмо заключвала лъскавия си козметичен салон, когато биячите наизскачали зад гърба й и почнали да я налагат.
Красавицата е с два счупени крака, пукнато ребро, разбита долна устна и избит зъб. Не е ясно кой е поръчал нападението над Зидарова, както и кои са биячите.
Дамата има две деца от бившия си приятел Веселин Янев, който държи столичната дискотека "Ескейп" и е съдружник в още няколко заведения.


Цени.

„Новинар":

Няма да се вдигат цените на лекарствата

Няма причина цените на лекарствата през следващата година да се покачат. Това заяви здравният министър Божидар Нанев пред БНР. Той посочи, че за следващата година парите за лекарства са 140 млн. лв., като спрямо миналата година това е увеличение от около 30 млн. лв. Това означава, че ще се осигурят около 120 вида лекарства, посочи той. За първи път ще се осигурят средства за някои редки заболявания, непокривани досега, допълни министърът.
Според Нанев можем да очакваме втора вълна от новия грипен вирус А (H1N1) в страната ни, но тя няма да бъде така интензивна като първата.


Такси.

„Стандарт":

Забавачката поскъпва двойно

СОФИЯ. Таксата за забавачка в София може да скочи с 50% до 100%, съобщи кметът Йорданка Фандъкова. Постигнато е принципно съгласие с родителските организации за увеличението, но конкретните цифри тепърва ще се уточняват, обясни тя. Сега отглеждането на малчуганите в детските градини струва 40 лева на месец. Реалната издръжка обаче е над 120 лева и останалата сума се доплаща от общината. Фандъкова подчерта, че таксите не са променяни много години, но заради качеството на храната и условията за децата това трябва да се случи. Освен това кметството се нагърби и със строежа на десетки нови забавачки.

Болест.

24 Часа":

Все по-млади хора се разболяват от СПИН

В мобилните лаборатории всеки може да провери бързо и безплатно своя ХИВ статус и да получи специализирана консултация. Снимка: Кристина Цветкова, архив "24 часа"
Младеж на 16 години и трима на 18 години са сред най-младите новорегистрирани ХИВ-позитивни в България през тази година. Това съобщи директорът на програмата „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" д-р Тонка Върлева по повод шестата Национална антиСПИН кампания.
Четиримата употребяват наркотици и не ходят на училище, уточни тя.