Разкрития.

"Труд":

Клипове с насилие в телефоните на чужденците от Средец

Двадесет от задържаните 54 афганистанци бяха разпитани за инцидента под Аврамов мост край град Средец. Към 22 ч в четвъртък там загина 56-годишен чужденец, улучен в шията от рикоширал куршум на граничен полицай.

"До края на неделния ден показания ще дадат и останалите 34 души от групата. Няма повдигнато обвинение срещу служителя на МВР Вълкан Хамбарлиев. Към момента не са готови назначените експертизи", съобщи пред "Труд" окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова, която води разследването. То е образувано за убийство при превишаване пределите на неизбежна отбрана, извършено от длъжностно лице.

 

"Лагер".

"24 Часа":

В Харманли ще има бежански лагер с фургони, струва 2 млн. лева

Лагер на колела за бежанците ще има скоро в Харманли. Имигрантите ще бъдат настанявани във фургони, пише в. "Стандарт".

Близо 2 млн. лв. ще струва изграждането на фургоните, като 90 на сто от парите ще ни осигури Европа. Останалите средства ще са от бюджета на държавата, съобщава пред изданието главният секретар на Държавната агенция за бежанците Златко Александров.

Фургоните ще бъдат разположени в сегашния лагер в Харманли. Те ще бъдат отделени от центъра на града със собствена ограда, ще имат и отделен пропускателен пункт. Селището ще е под командването на центъра за бежанци в Харманли, а капацитетът му ще е 400 места. По данни на агенцията за бежанците към октомври капацитетът в Харманли е запълнен на 33%.

 

 

Трафик.

"Монитор":

Хиляди на поход срещу трафика на хора

Хиляди активисти от над 40 града по света се присъединяват към инициативата в подкрепа на жертвите на трафик на хора и тръгнаха на "Поход за свободата". Тръгва и гореща телефонна линия. Телефонът е 0800 20100 и вече е активен. На него вече можем да се обадим, ако сме жертва на трафик на хора или познаваме такава. Освен това този телефон има още една много практична функция - на него може да се проверява дадена фирма за работа в чужбина, така, хората могат да са сигурни за работата, която са си избрали в чужбина. Могат и да получат информация как да се предпазят при пътуване в чужбина и др.

 

 

Загуба.

"Сега":

България се размина с исторически финал на Евроволей '15

Българският национален отбор изпусна златен шанс за първи път в историята да играе във финала на европейското първенство по волейбол. Във втория 1/2-финал в София от 29-ия шампионат на Стария континент воденият от селекционера Пламен Константинов състав допусна пълен обрат срещу тима на Франция с 2:3 (18, 22, -24, -21, -12) гейма.

Пред над 12 000 зрители в зала "Арена Армеец" българските волейболисти бяха на път да се разправят безапелационно с най-силния отбор в света този сезон. Но вместо това позволиха на "петлите" да се окопитят и да демонстрират защо успяха да спечелят титлата в Световната лига през юли и защо имат само една загуба във вече 23 мача през 2015 г.

Най-резултатен за "лъвовете" бе Тодор Алексиев с 21 т., а капитанът Владимир Николов добави 15 т. Топреализатор в двубоя стана французинът Антонен Рузие с 30 т.