24 часа

От 100 до 400 евро комисиона за труп

Твърди се, че във всяко отделение в бургаските болници има санитарки и сестри, че даже и лекари, обвъзрани с траурни агенции. И ако до преди 4-5 г. информатор е получавал по 70 лв. за осигурен труп, то сега възнаграждението било средно около 150-200 лв.

В схемата отдавна са включени и шофьори на Бърза помощ. Някои дори били на допълнителен трудов договор в погребални агенции.

Монитор

Даваме 140 милиона лева за книги годишно

Близо 8500 заглавия с общ тираж над 4 160 000 броя са пуснали на българския пазар всички около 150 издателства у нас за миналата година, сочат данните на Националния статистически институт. В търговските вериги обаче са постъпили не повече от 5000-6000 нови книги, тъй като останалите са издания и брошури за служебно ползване.

Стандарт

На закрито заседание КЕВР вдигна цената на водата

Комисията на енергийно и водно регулиране проведе закрито заседание в специализиран състав "ВиК", на което прие окончателно решение за изменение на цени на ВиК услуги за 2018 г. С решението са коригирани цени на ВиК услугите на операторите в 14 области на страната - София, Перник, Монтана, Враца, Пловдив, Смолян, Кърджали, Русе, Силистра, Шумен, Варна, Бургас, Сливен и Ямбол.