24 часа"

Семков убит заради любовен триъгълник?

Личен мотив заради любовен триъгълник е една от версиите за покушението срещу 39-годишния бизнесмен от Ботевград Семко Семков, научи "24 часа".

Той беше разстрелян пред къщата си в града в сряда три седмици преди да навърши 40 г.

Вече са разпитани хората от близкото обкръжение на Семков.

"Проверяват се всички възможни версии", каза пред "24 часа" прокурор Нина Панчева. Тя уточни, че в тялото на Семков е имало 5 огнестрелни рани - в гърдите и корема.

„Труд"

"Техем" играе с цени на топломери

Комисията за защита на конкуренцията разследва за злоупотреба с монополно положение най-голямата компания за топлинно счетоводство у нас - „Техем". Причината е, че фирмата е продавала един и същ уред на различни цени.

Проверка на антимонополната комисия е установила, че от февруари 2013 година до февруари 2014 година компанията е продавала една и съща марка топломери на цена от 39 лева в София, Плевен и Русе, а в Пловдив - за 43 лева.

„Стандарт"

Шерше ла фам на "Позитано"

Скандал в стил Cherchez la femme (фр. търсете жената, б.р.) е на път да разтресе "Позитано" 20. Тотален дефицит на дами в челните места на кандидатдепутатските листи отчитат червените функционери дни преди пленума във вторник, когато трябва да бъдат одобрени всички кандидат-избраници. Още по време на предния пленум лично лидерът Михаил Миков отбелязал, че женското представителство в листите е дефицит. "От всичките 31 МИР само в 5 региона водачите ни са жени -  едва 16 процента", притеснено коментираха социалисти. В широко прокламирания Манифест на ПЕС "насърчаването и разширяването на правата на жените и равнопоставеността  на половете" е сред основните приоритети на социалистите, припомниха те. Освен че дамите са тотално малцинство сред червените водачи, справка в примерните листи показва, че 2/3 от нежните попълнения са изтикани след 4-5-о място.

„Монитор"

Отпада роумингът на Балканите

Отпадане на цените за роуминг между балканските държави договарят регулаторите от Македония, Турция, България, Сърбия и Албания. Инициативата, започнала преди почти 2 месеца, се очаква да влезе в сила от 1 януари 2015 г., като в нея ще бъдат включени също Косово и Босна и Херцеговина, съобщи вчера БГНЕС. От пресцентъра на българската Комисия за регулиране на съобщенията потвърдиха, че участват в преговорите. От там обаче коментираха, че за България подобно нещо би било сложно за реализация. Първо, защото сме страна - членка на Европейския съюз. Освен това обаче, за да стане факт, това ще наложи множество поправки в закони и други нормативни актове, поясниха от пресцентъра.

Според директора на македонската Агенция за електронни комуникации Роберт Орданоски обаче има възможност за реализиране на инициативата, но трябва да се намерят съответните законови решения. "Докато чакаме Европейската комисия да адаптира нашите цени за роуминг към европейските, които са 4-5 пъти по-високи, ние, балканските регулатори, решихме да договорим двустранно и многостранно отпадане на роуминга за нашите клиенти", подчерта Орданоски.

„Сега"

Хиляди българи пак ще доплащат ненужно данък

Обявеното от редица институции намерение да се възстанови авансовото удържане на данък върху извънтрудовите доходи за последното тримесечие на годината надали ще бъде прието в срок. Така близо 160 000 данъкоплатци ще бъдат принудени за поредна година да довнасят накуп данък, въпреки че няма никакъв проблем той да им се прихваща предварително и равномерно.