Цветан Василев.

"Сега":

Живеем в безправова държава, твърди Цветан Василев

"България напоследък уважава човешките права само на мърши, които слугуват на идеолозите на бленуваната от някои Прокурорска Република България!", казва банкерът Цветан Василев в поредното си открито писмо. В него пребиваващият в Сърбия клиент на Темида обвинява синдикатите и националния омбудсман Константин Пенчев, че не защитават интересите на хората, които са съкратени от КТБ. Освен това Василев твърди, че "бункер "Берлин" издава заповедите и фалитът на КТБ е бил предначертан от този властови център.

"Не мога да разбера обаче позицията на синдикатите! На тях не би трябвало да им е безразлична съдбата на всеки отделен човек, особено неправомерно съкратен в нарушение на българското трудово право! Не мога да разбера и позицията на Омбудсмана! Ако той не е в състояние да сигнализира държавни органи и институции, и в частност Конституционния съд, от името на потърпевши граждани, то кой - зависимите депутати, които гласуват както им наредят партийните лидери?", пита риторично Василев в посланието, което е публикувал на личния си сайт.

 

Избор.

"Дума":

Първанов преизбран за председател на АБВ с над 90%

Георги Първанов е преизбран за председател на АБВ, стана ясно след проведения в събота пряк избор за председател на партията. Той е получил подкрепата на 10 748 членове, което е 93,57% от всички гласували, и на 14 745 симпатизанти или 92,24%.
Изборът беше между трима кандидати. Другите двама номинирани бяха Стелиян Стефанов, председател на общинската организация на АБВ в Русе, и Трендафил Величков, който е член на Изпълнителния съвет на партията и областен управител на Пазарджик.
Изборите се проведоха в 215 общини, обяви Веселка Вачева, председател на Националната изборна комисия. Гласували са 27 471 души. От тях 11 486 са членове, а 15 985 симпатизанти. Вотът се е провел в 1613 мобилни и 360 стационарни секции. Включили са се симпатизанти в Австрия, Великобритания, Индонезия, Белгия, Италия, Македония, Русия и Турция.

 

Бедствие.

"24 Часа":

МВнР: Няма потвърждение от властите в Непал за изчезнал българин

Във връзка с излязла информация за изчезнал след земетресението в Непал българин, от Министерството на външните работи съобщиха за Фокус, че към момента нямат официално потвърждение.

По-рано днес беше съобщено, че българин е изчезнал след чудовищното земетресение в Непал. В Google Person Finder (инструмент за търсене на хора) мъж на име Данаил е публикувал информация, че 25-годишен българин от Варна на име Александър Димитров е в неизвестност след труса, съобщи Нова телевизия.

 

Битото бебе.

"Труд":

Битото от акушерка бебе е добре, ще остане в болница няколко седмици

Такава жестокост не съм срещала и се надявам никога повече да не срещна. По този начин началникът на отделението по неонатология в болница „Токуда" д-р Радка Масларска коментира в студиото пред bTVслучая с новороденото, пребитото от акушерка в болница „Софиямед".

„Никол е добре, при нея няма опасност за живота. Стабилни и под контрол са всички нейни функции, учи се да се храни с биберон, възстановява своите рефлекси", успокои д-р Масларска. По думите й детето ще остане в болницата „още няколко седмици", докато се възстанови напълно.

Тя разказа подробно как бебето е попаднало в ръцете на колегите й, които вече седмица се борят за живота му.

По думите й, от „Софиямед" са съобщили, че Никол е с тежък анемичен синдром, който не може да се овладее с кръвопреливане и има постепенно нарастващ отток на главата. „Конкретна причина за тази диагноза, колегите нямаха - причините за анемията на едно новородено бебе могат да бъдат много", посочи д-р Масларска и припомни, че „Токуда" има най-висока степен на специализация по неонатология и затова процедурата е детето да отиде при тях.