13-годишно дете е прието в областната болница в Сливен с огнестрелна рана в гърдите, съобщи БНР.

Към момента е установено, че момченцето е простреляно от свой връстник. Те играели с малокалибрена пушка тип "флоберка" в дома на едно от децата. Първоначално оръжието било съхранявано в каса, но децата успели да разбият катинара и взели пушката.

Детето е било транспортирано до болницата в Сливен около 15 часа. Момченцето веднага е прието за операция. По думите на заместник-директора на болницата д-р Хрисант Хрисантов куршумът е преминал през белия дроб на детето и е излязъл от другата страна на тялото му.

Лекарите са извършили хирургична обработка на раната, направени са и всички необходими изследвания. По последна информация детето е в задоволително състояние - то е контактно и в съзнание. Момченцето е под непрекъснато лекарско наблюдение.

Според говорителя на Окръжната прокуратура в Сливен Руси Русев по случая вече са назначени експертизи. Предстои и да се направят натривки на ръцете на децата. По случая е образувано и досъдебно производство срещу собственика на оръжието за начина му на съхранение.