Днес се навършват 135 години от Освобождението на страната.

В София ще се състои церемония по издигането на националното знаме пред Паметника на Незнайния воин, в която ще участват президентът Росен Плевнелиев и председателят на парламента Цецка Цачева.

В 12.00 ч. ще бъде извършена тържествена смяна на почетния гвардейски караул пред Президентството. Вечерта ще се състои тържествена заря-проверка на площад "Народно събрание", на която президентът Росен Плевнелиев ще произнесе слово.

На днешния национален празник от 8.30 ч. в патриаршеския катедрален храм "Св. Александър Невски" митрополитът на САЩ, Канада и Австралия Йосиф ще отслужи Света литургия. Патриарх Неофит ще вземе молитвено участие в службата, след което ще оглави панихида за загиналите и благодарствен молебен за Освобождението на България, които традиционно се отслужват на този ден в храма "Св.Александър Невски".

С тържествен молебен в Пловдив започва честването на 3-ти март.

От 11.30 ч. започва Тържествено отбелязване на Националния празник и 135 г. от Освобождението на площада под връх Шипка. Ще бъдат поднесени венци и цветя. Военнослужещи от Сухопътните войски ще участват в честванията на Националния празник на връх Шипка.

Интернет търсачката Google също поздрави България по повод 135-ата годишнина от Освобождението от османско владичество.

Търсачката пусна специално лого в чест на Националния празник на България - 3 март.