32-ма души са задържани на българо-турската граница през последното денонощие, съобщават от пресцентъра на МВР. От тях 19 са хванати на зелена граница, а 13 на ГКПП.

Дирекция „Миграция" е съсредоточила усилията си към ефективното изпълнение на процедурите по връщането, съобщават още от МВР. Дирекцията отчита увеличение на броя на принудително изведените от страната чужденци.

От вътрешното ведомство припомнят още, че командированите по границата служители продължават да подпомагат охраната, да съпровождат задържани лица, да обработват документите и полицейската регистрация.

Приключи изграждането на 30-километровата ограда по българо-турската граница. До момента на Главна дирекция „Гранична полиция" са сдадени пет участъка от общо 23, се казва още в съобщението. До края на месец юли се очаква цялото съоръжение да бъде предадено на МВР.

От МВР припомнят, че има активиран кратък номер 1466 за трите мобилни оператора, като с един sms всеки може да дари 1 лев за подпомагането на местата за прием на бежанци.