Обстановката в страната постепенно се нормализира. Остава бедствено положение в общините Харманли, Любимец и Свиленград, област Хасково, община Сливница - област София и община Бойница - област Видин.

Все още има трудно достъпни населени места. Поради снегонавявания е затворен пътят между селата Братушково - Радуловци и Алдомировци - Извор в община Сливница, а в община Бойница пьтищата до селата Големаново, Киряево, Извор махала, Старопатица, в община Кула - Цар Петрово и община Грамада - с. Бояново, с. Медешевци, с. Водна.

Органите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" съвместно с местната власт продължават спасителните операции за осигуряване на достъп до населените места и снабдяването на жителите им с продукти от първа необходимост.

Продължават възстановителните операции за ликвидиране на последиците от наводнението в област Хасково. На място работят екипи на МВР, електроснабдителните дружества, БЧК, Спешна помощ, ВиК и др.

Продължават дейностите на мобилните екипи за изготвяне на документи за самоличност и за издаване на здравни и рецептурни книжки на хронично болни.

Продължават дейностите по възстановяване на дигата на р. Харманлийска в границите на Харманли.
Възстановено е водоснабдяването на с. Доситеево, продължава контролираното източване на яз. Доситеево.

И днес ще продължат възстановителните дейностите на дигите на река Марица в района на Свиленград и на р. Харманлийска в границите на Харманли, по отводняването и възстановяването в с. Бисер на територията на област Хасково.

Ще продължи оценката и описването на щетите от наводненията в района на село Бисер и извършването на проверки за установяване на фактическото състояние на язовири и проводимостта на речни корита в Хасковска област.

Екипите от ОУ ПБЗН ще продължат действията за подпомагане на органите на местната власт за оказване помощ на населението в останалите без достъп населени места.

Няма населени места без електрозахранване.

Състоянието на комплексните и значими язовири в страната е нормално. Няма преливащи язовири от каскада "Арда", нивото им продължава да спада. Продължава контролирано изпускане на яз. Тракиец.

През изминалия ден нивото на река Тунджа при гр. Ямбол е 258 см при критично ниво 590 см, а при Елхово - 228 см при критично ново 368 см.
По река Дунав има ледоход от 30% до 70% в българския участък. Реката е замръзнала в участъка между Тутракан и Силистра.