Хора с противогазиНад 80 души, участвали в отстраняването на последиците от аварията с разлятата солна киселина на гара “Горна Оряховица” са със съмнение за увреждания. 187 души, участвали в операцията, са прегледани в болница. Според протоколите от прегледите, 53-ма са с увреждания на горните дихателни пътища, 20 са с данни за чернодробни увреждания, 8 са със засегнати бели дробове, а един човек е с леко изгаряне на кожата на подбедрицата.

За уточняване на състоянието им и връзката с инцидента, те ще бъдат насочени за допълнителни изследвания в Националната транспортна болница.

Хората, получили увреждания, са служители на поделенията на БДЖ в Горна Оряховица, Транспортна полиция и регионалната пожарна. В общинската болница в града са прегледани още 36 служители на “Гражданска защита”, двама от тях са с леки изгаряния след обработката на солната киселина, един е настанен за лечение с диагноза бронхопневмония. Утре във военната болница в Плевен ще бъдат прегледани 20 войници от сухопътни войски.