БДЖ помага на участниците в състезанието "Байк&рън за Чепън" в Деня на Земята, съобщиха от държавната компания.

На 22-и април (събота) "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД ще осигури композиция с вагони за превоз на велосипеди на участниците в състезанието "Байк&рън за Чепън".

Това са сутрешният пътнически влак № 10202, който заминава от Централна гара София в 07:45 ч. и пристига в Драгоман в 08:49 ч. и следобедният бърз влак № 7993, който тръгва от гара Драгoман в 17:40 ч. и пристига в София в 18:45 ч.

Влакове с безплатни специални вагони за участниците в „Байк и Рън за Чепън”

Влакове с безплатни специални вагони за участниците в „Байк и Рън за Чепън”

По маршрута от София до Драгоман и обратно

Надпреварата по планинско бягане и колоездене ще се проведе за шести път край Драгоман, като националният железопътен превозвач за трета поредна година е официален партньор на организаторите.

Традиционната вече надпревара не случайно съвпада с Деня на земята и отново ще привлече любителите на природата и спорта в района на Драгоман и Чепън планина. Планирани са планинско бягане и колоездене за всички възрасти, както и запознаване с природните забележителности.

По случай Деня на Земята тази година турът ще бъде в две части. Едната е наблюдение на птици на Драгоманското блато с опитни гидове. Другата е Ботанически фото-тур на Чепън планина, включващ спиращи дъха гледки от връх Петровски кръст и заснемане на редки видове растения. За децата е предвидена изследователска работилница на площада.

Основна цел на "Байк&рън за Чепън" е да популяризира живота в хармония с природата, а велосипеда и бягането като здравословни начини за придвижване. Като представител на най-екологичния обществен транспорт в България, а именно железопътния, "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД осигурява композиция с вагони за превоз на участниците и техните велосипеди.

Участниците в състезанието "Байк&Рън за Чепън", заедно със своите велосипеди, ще пътуват с влак по маршрута от София до Драгоман и обратно.

За тяхното удобно придвижване националният железопътен превозвaч ще осигури специален допълнителен подвижен състав към два пътнически влака, движещи се по този маршрут от Централна гара до Драгоман.