Ужасен съм от ставащото в СДС, но за мен има алтернативи за изход от ситуацията. Това каза в пловдивския хотел “Лайпциг” един от основателите на клуба за политически анализи “Сенатор” Людмил Бешков. Според него най-добрият вариант е Надежда Михайлова да се оттегли от поста си и да посочи свой заместник.

Точно преди една година в същия пловдивски хотел бе основан клубът на сенаторите, в който вече има 40 сини ексдепутати от 38-то НС, които сега са извън парламента. Бившият областен лидер на сините в Добрич Людмил Бешков написа устава на клуба. В клуба сега членуват Младен Влашки, Иван Чомаков, който е кмет на Пловдив за втори мандат, Здравко Зафиров, бивш заместник-министър на МВР, а сега първият зам.-кмет по сигурността в страната.

Почетен член е президентът Петър Стоянов. Днес обаче нито той, нито синята лидерка Надежда Михайлова, която беше сред поканените не дойдоха на рождения ден на клуба.

На сбирката, която тече в момента, сенаторите правят отчет на работата си през изминалата година и ще обсъдят положението в СДС преди националната конференция.