Малък, но атрактивен протест се провежда пред Народното събрание. Част от протестиращите са пострадали при сблъсъците в събота вечерта в столичния кв. „Орландовци". Те танцуват брейк и се обявяват срещу насилието.

Припомняме, напрежението между българи и цигани в столичния кв. „Орландовци" ескалира, стигна се до сблъсъци, арести и повдигане на обвинения. До конфликта се стигна в събота вечер заради силна музика. При сблъсъците няколко души пострадаха и се озоваха в „Пирогов".

В знак на протест снощи в квартала се събраха около 200 души, сред които и представители на футболните агитки. Те влязоха в конфликт с местните цигани. Това докара много полиция и жандармерия, които да се грижат за реда в квартала. Тази сутрин органите на реда увериха, че ще направят всичко възможно да не се повтори ескалацията на напрежението.

Около 18.30 часа тази вечер протестиращи започнаха да се събират и в района на читалище „Райна Княгиня" в кв. „Орландовци". Засега протестът протича спокойно, като продължават да се присъединяват още хора.

Кварталът е под полицейска обсада, за да бъдат предотвратени евентуални нови сблъсъци.

Събрали се пред НС, за да избегнат каквито и да било провокации. Очаквали да пристигнат провокатори в „Орландовци". Настояват за равни закони за българи и цигани. Протестът е незаконен, защото Столична община не е била уведомена.