Промени в бюджета за следващата година, поиска областното ръководство на БСП в Бургас. Държавният бюджет за следващата година отново ще работи за съсипването на българските общини, заяви областният лидер на социалистите Любомир Пантелеев.

¼ от предвидените излишъци в държавния бюджет за 2004 г. да бъдат пренасочени директно към здравеопазването за прегледи, лекарства и консумативи. Ставката за най-ниските доходи да падне от 15 на 12 на сто, а ДОД да се намали на 10 % за млечните продукти и лекарствата. Това ще бъдат исканията на ПГ на Коалиция за България във връзка с предстоящото приемане на бюджет 2004.

Предвиждат се драстични съкращения на средствата за капиталови разходи на общините, включително и на община Бургас, съобщи Пантелеев. Според него това неминуемо ще доведе до недостиг на средства за финансиране на общинските дейности в региона.

През следващата година отново ще се гонят европейски цени, но не и европейски доходи, се казва в справка, изготвена от БСП за покупателната способност на населението, съпоставена със средната работна заплата за страната.