Бургаската флора и тази година отвори врати. 29-ото издание на Международното изложение за цветя "Флора" Бургас 2012 г. ще бъде отворено за посетители си до 7 май включително. Това прави изложението най-дългото от досегашните.

Повече от 50 фирми от страната и чужбина показват експонати. Силно чуждестранно присъствие имат фирми от Гърция, Турция, Италия и Холандия. Изложбата е под патронажа на кмета на Бургас, а девизът й е "Природа - Човек - Хармония".

Освен производители на цветя, дървета и храсти, участие в изложението взеха и производители на градински и тротоарни плочки, градински мебели и обзавеждане, и градинска лека техника. Представяната фирмена продукция е изцяло собствено производство, съобщават от пресцентъра на общината.

По време на откриването кметът на Бургас Димитър Николов съобщи, че предстои изграждането на нова сграда, в която да се провежда международното изложение за цветя.

По думите на кмета, в новата сграда ще се провеждат семинари, изложби, дискусии и всякакви други инициативи, които са свързани с опазването на природата. Постройката ще бъде изградена на мястото на старата в Морската градина на Бургас.

„Сградата ще бъде постоянен изложбен център. Целта е да може да се използва 12 месеца в годината, а не само през пролетта и лятото", допълни Николов.